Dzień |
Śniadanie |
Zupa/Podwieczorek |
II danie/ owoc |
Poniedziałek 25.04.2022 |
Kaszka manna z sokiem malinowym, bułeczka z masłem, serem żółtym, papryką żółtą (1,7) |
Zupa pieczarkowa z brązowym ryżem (7,9)
Gruszka ½, jabłko ½ |
Ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, mizeria, sok jabłkowy(1,3,7)
|
Wtorek 26.04.2022 |
Herbata z miodem, jajecznica, chleb firmowy z masłem i pomidorem koktajlowym (1, 3, 7)
|
Zupa z pora (9,7)
„lody” – jogurt naturalny z własną kompozycją z suszonych owoców i orzechów (7, 8) |
Kluski na parze z gulaszem, surówka z kiszonej kapusty kompot agrestowy (1,7,3) |
Środa 27.04.2022 |
Płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem, dżemem truskawkowym (1, 7) |
Zupa z czerwonej soczewicy z zieleniną (7, 9)
Ciastko zbożowe z czekoladą (1)
|
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym, sałatka z ogórka kiszonego ze szczypiorkiem, kompot z czarnej porzeczki (1,3,7) |
Czwartek 28.04.2022 |
Herbata cytrynowa, chleb graham z masłem z kiełbaska suchą i ogórkiem kiszonym, (1, 7) |
Zupa jarzynowa (7,9)
Serek waniliowy (7)
|
Fasolka po bretońsku, makaron żytni, kompot wiśniowy (1) |
Piątek 29.04.2022 |
Kawa inka, bułka razowa z twarożkiem śmietankowym i rzodkiewką i szczypiorkiem (1,7) |
Krem z cukinii (7, 9)
Mus owocowy |
Miruna z pieca, kasza bulgur, warzywa na parze, kompot śliwkowy (1, 3, 4) |